Katrine Clante

Af cand.mag. Maria Roslev, iBureauet/Dagbladet Information 2014


Tegneseriedebutant. Det er illustratoren Katrine Clantes nyeste titel. ”Pssst!” fra 2013 er hendes første grafiske roman, men forhåbentlig ikke den sidste. Bogen er blevet godt modtaget, og Clante er netop blevet hædret med en af Danmarks fornemste priser for værket – nemlig kulturministeriets illustratorpris 2013. Hendes sans for at visualisere både det lette og det tunge, det sjove og det sørgelige er tydelig i ”Pssst!”, og kendetegner i det hele taget Clantes arbejde, som tæller både billedbøger, læse-let bøger og andre børnebøger. Med en skitseagtig streg og klare farver maler hun fantasifulde universer frem, der både supplerer teksten og skaber noget nyt.

Blå bog

Født: 23. april 1973 på Amager.

Uddannelse: Danmarks Designskole – institut for Visuel Kommunikation, 2003.

Debut: Ene går sine egne veje. Lindhardt og Ringhof, 2004.

Litteraturpriser: Statens Kunstfond i 2006, 2011 og 2012. Kulturministeriets Illustratorpris for den grafiske roman ”Pssst!”, 2013.  

Seneste udgivelse: Pssst!. Høst & Søn, 2013.

Hobby: ”Jeg har en stor hobby: Musik. Jeg spiller klarinet og blokfløjte og synger - mest Balkan-folkemusik, og jeg elsker at improvisere. Jeg har dyrket forskellig slags dans, men for øjeblikket er det tango, jeg bruger min tid på. Jeg tager også på lange ture ud i naturen. Jeg vandrer i bjerge, sejler i kano og sover gerne under åben himmel.”

Idoler: ”Nicoline Werdelin har altid været mit forbillede”.