Sissel Bergfjord

Af cand.mag. Anne Vindum, iBureauet/Dagbladet Information, 2014.


Sissel Bergfjord debuterede i 2006 med romanen ”Min morfars stemme”, hvor hovedpersonen Kajsa forsøger at afdække hemmelighederne om sin afdøde morfar. Samme tema gør sig gældende i ”Sortedam” fra 2012, hvor en gravid kvinde rydder op i sin døde mors lejlighed og overvældes af minder og erindringer. I et sansemættet sprog og i nuancerede psykologiske portrætter undersøger det unge forfatterskab stedets betydning for erindringen og forholdet mellem familie og individ.

Blå bog

Født: 17. november 1972 på Rigshospitalet i København.

Uddannelse: Et år på det Fynske Kunstakademi i Odense. BA i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Forfatterskolen, 2003-2005. Forfatterskolen for Børnelitteratur på DPU, 2010-12.

Debut: Min morfars stemme. Gyldendal, 2006.

Litteraturpriser: Michael Strunge-prisen, 2013.

Seneste udgivelse: Fuck det' nok'. Jensen & Dalgaard, 2014. Illustrator: Morten H. Sørup. Billedbog.

Idoler: Den amerikanske folk-countrysanger Gillian Welch og forfatterne Christina Hesselholdt, Pia Juul, Helle Helle og Ida Jessen. Rene Jean Jensen, Chresten Forsom, Dy Plambeck og Efie Beydin, Anita Krumbach, Tor Ulven, Tomas Espedal, Lyn Hejinian, Virginia Woolf og Pentti Saarikoski.

Hobby: ”Mit arbejde falder sammen med min hobby og er også mit arbejde: Læse bøger, at skrive. Så kan jeg godt lide at lave mad og finde for mig hidtil ukendt folk-musik på nettet. Jeg har endda forsøgt at lære at spille banjo, og håber at genoptage det igen.” (Eget interview, marts 2012).