Baggrund

Citat
”Denne gang rakte jeg hånden op til bakspejlet og drejede det så jeg kunne se bagsædet. Jeg fik et stød af forskrækkelse ved synet af drengens ansigt. De mørke øjne stirrede direkte på mig, og i halvmørket så det blege ansigt fuldstændig ulevende ud. Han lignede en menneskelig dukke.”
”De hviskende veje”, s. 58.

Nick Clausen voksede op i en lille landsby i Nordjylland. Hans liv var og er stadig præget af stor sportslig aktivitet som boksetræning, svømning og løb. Nick Clausen har udtalt, at ”jeg er en nørd fanget i en sportsidiots krop”, idet han sideløbende med de fysiske udfoldelser læser stakkevis af bøger og fordyber sig i filosofiske, religiøse, psykologiske og politiske spørgsmål (Interview med Nick Clausen. De døde brødre. Fantastiskeforfattere.dk, 2009-12-20). Det har været svært at finde en uddannelse, der kan forene behovet for fysisk aktivitet med de øvrige interessefelter. Efter en halvt færdiggjort uddannelse som tømrer har han taget en HF-eksamen med henblik på at læse videre for at kunne undervise i filosofi og psykologi.

Siden barndommen har Nick Clausen haft en forfatterdrøm, og allerede som 15-årig havde han skrevet sin første roman. Den blev dog høfligt afvist af forlaget Tellerup, og først tre år senere besluttede han sig for at give skriveriet en ny og seriøs chance. Han skrev i gennemsnit 1.000 ord dagligt i halvandet år, og det resulterede i hans debutroman ”Tidevandet”, der udkom på forlaget Facet i 2009. Siden skiftede han til Forlaget Tellerup, som også udgiver en af Nick Clausens store forbilleder, Dennis Jürgensen. Her har han udgivet en række ungdomsromaner og i 2012 modtog han Bogslugerprisen for gyseren ”Ulm” (2010). Med ”Cirinos fortælling” (2014), der er første bind i en planlagt serie, ”Skrifterne fra Safirhavet”, debuterer Nick Clausen på forlaget Høst & Søn.