Daniel Glattauer

Af journalist Johan Vardrup, iBureauet/Dagbladet Information. 2011.


Østrigeren Daniel Glattauer har endegyldigt bevist, at en kærlighedshistorie kan fange tidens læsere, selv om den ikke er pakket ind i et Twilight-univers med vampyrer eller er parfumeret som en lægeroman. Hans romance ”God mod nordenvind” er blevet et globalt fænomen; solgt til udgivelse i 35 lande og dramatiseret til de skrå brædder. En forklaring på succesen er øjensynlig, at Glattauer i romanen tager afsæt i en handling, vi alle kan genkende: At svare på e-mails. Hos Glattauer bliver det trivielle indgangen til en morsom hverdagsfabel om vanskelig passion.

Forfatteren tackler sin voksende fanskare med ophøjet ro. De vil utvivlsomt gerne læse mere om Leo og Emmi fra ”God mod nordenvind”, men efter at have skrevet en enkelt efterfølger, venter Glattauer foreløbig lidt med tre’eren. Hans kommende bog er en psykologisk thriller. 

Blå bog

Født: 19. maj 1960 i Wien.

Uddannelse: Doktor i pædagogik og kunsthistorie fra Wiens Universitet, 1985.

Debut: Theo und der Rest der Welt. Döcker, 1997.

Litteraturpriser: Nomineret til de tyske forlagsvirksomheders og boghandleres pris, Deutscher Buchpreis i 2006.

Seneste udgivelse: Emmi & Leo. Hr. Ferdinand, 2012. (Alle sieben Wellen, 2012). Roman.

Inspirationl: Forfatteren har ingen idoler.

Hobby: Han holder fritgående ænder ved sit landsted i Østrig. Desuden glad for østrigske vine, sin hustrus middage, trekking i de nærliggende alper, indie-pop, rejser verden rundt og dansk fåreost.