Bedst til højtlæsning

Maria Helleberg har i de senere år også skrevet bøger, som egner sig bedst til at blive læst højt for børn. Det er historier om svære emner: sygdom, død, skilsmisse og adoption, som det er godt at snakke med voksne om. Beth (1999) er en psykologisk fortælling om Beth, der føler sig meget alene efter at hendes mor bliver syg og dør. Hun synes ikke, at hendes far forstår, hvordan hun har det. Men så møder hun en engel, som også er en mor. Det er en bog om stor sorg og stærke følelser.

24233421

Petras børnemagt (2002) skildrer en piges følelse af at være til besvær og til overs. Forældrene skændes og hun funderer over deres mærkelige opførsel. Det er svært for hende at aflæse de voksnes signaler, hvad er det der sker? Forældrene skilles, men med list får Petra forældrene til at mødes hos skolepsykologen, hvor hun formulerer sine krav til forældrene, når hun skal leve i en splittet familie. Som så ofte hos Maria Helleberg viser pigerne sig som stærke personer, der selv vil være med til at sætte dagsordenen.

I Miltons lillebror (2003) er emnet adoption og gadebørn. Milton er 7 år, og hans mor er gravid. Milton har en tryg opvækst, selv om han plages af uhyggelige drømme. Han ønsker sig ingen lillebror, og da fødslen bliver dramatisk og lillebroren efter kort tid dør reagerer Milton stærkt. Forældrene får endelig fortalt, at han var gadebarn i Brasilien, før de adopterede ham som 3-årig. Maria Helleberg viser i sin fortælling, at det kan være sværere at leve med de voksnes fortielser end at kende sandheden. Han får en oplevelse af kontakt med den døde lillebror og det bringer ham ro, så han kan komme videre.