Judith Hermann

Af cand.mag. Betty Frank Simonsen, iBureauet/Dagbladet Information. 2011. Opdateret i 2016.


Nøgleord: tysk litteratur Judith Hermann

Den tyske novelleforfatter Judith Hermanns debut ”Sommerhus, senere” blev en slags litterær sensation i hjemlandet Tyskland, da den udkom. Hermann blev kaldt sin generations stemme, og mange unge tyskere tog bogen til sig som et dokument over deres liv. De ni noveller i bogen beskriver livet i det nye Berlin for en flok mennesker i tyverne, et liv præget af tilfældigheder, musik, stoffer, løse kærlighedsaffærer og ubeslutsomhed, og bogen er blevet oversat til sytten sprog. Senere kom novellesamlingen ”Spøgelser, overalt”, der siden er blevet filmatiseret, og i 2010 kom den seneste novellesamlingen, ”Alice”, der både i hjemlandet og i særligt høj grad i Danmark har fået en overvældende positiv modtagelse. I 2014 udkom Hermanns første roman, ”Al kærligheds begyndelse”.

Blå bog

Født: 1970 i Vest-Berlin.

Uddannelse: Har en mastergrad i tysk og filosofi og er efterfølgende uddannet på Berliner Journalistenschule. Har arbejdet som freelancejournalist for flere magasiner.

Debut: Sommerhaus, später. 1998. Sommerhus, senere. Høst & Søn, 2001.

Litteraturpriser: Kleist Prisen, 2001, Hugo Ball Prisen, Bremer Literatur-Förderpreis.

Seneste udgivelse: Al kærligheds begyndelselice. Batzer & Co Forlag, 2016. Oversat af Jørgen Herman Monrad og Judyta Preis.

Inspiration: Raymond Carver, Alice Munro.