Baggrund

Citat
”Kun syv måneder efter at jeg havde mistet Liam til Juventus, mistede jeg min kæreste til en anden mand, et slag i ansigtet midt i denne sønderknuste første fodboldsæson uden Liam Brady.”
”Fodboldfeber”, s. 129.

Nick Hornby blev født i 1957. Han voksede op i et middelklassehjem i Surrey, England, hvor den mest skelsættende begivenhed var forældrenes skilsmisse, da han var 11 år. I selvbiografien ”Fodboldfeber” kobles erfaringen af denne skilsmisse til hans store besættelse af fodboldklubben Arsenal.

Hornby tog eksamen i engelsk litteratur fra Cambridge University og arbejdede herefter som skolelærer og underviste udenlandske studerende i engelsk.

Før han slog igennem som forfatter, arbejdede han i 1980’erne som anmelder og klummeskribent i britiske musikblade. Hornby debuterede i 1992 med en essaysamling om amerikanske forfattere, ”Contemporary American Fiction”, og samme år udgav han også sin første roman, ”Fever Pitch”, der er en selvbiografi med foldboldbesættelsen som udgangspunkt og ramme. Hornbys første tre romaner er alle blevet filmatiseret, og en filmatisering af ”A Long Way Down” fra 2005 er planlagt til at udkomme i 2013.

Nick Hornby er far til en autistisk søn, og hans voksne liv – med ægteskab, faderrolle og eksistentielle nedture – bliver ligesom ungdommens rock- og fodboldnørderi også selvbiografisk stof i det senere forfatterskab: ”I alle mine bøger har der været et mål af selvbiografi, men det betyder ikke, at det er rent selvbiografisk” (Carsten Andersen: Et spring fra højhuset. Politiken, 2005-04-17).

På Hornbys hjemmeside beskriver han en almindelig dag således: ”Jeg har et kontor lige omkring hjørnet fra hvor jeg bor. Jeg kommer mellem kl. 9.30 og 10, ryger en masse, skriver i små to- og tresætningers anfald, med fem minutters pauser imellem. I hver pause tjekker jeg mine e-mails og bliver irriteret, hvis der ingen er. Jeg går hjem og spiser frokost. Hvis jeg skal hente min søn, går jeg kl. 15.30, hvis ikke, bliver jeg til kl. seks. Det er alt sammen ret trist! Og virkelig kedeligt!” (www.penguin.co.uk/nickhornby).

Citater fra "Fodboldfeber" og "High Fidelity" er fra samleudgaven "Omnibus", 2010.