Beslægtede forfatterskaber

Jensens fortællinger kan typisk placeres under genren fantastiske fortællinger, hvor det er sammensmeltningen mellem fantasien og den virkelige verden, der tilsammen danner fortællingens rum. For at nå til fantasiens verden må hovedpersonen typisk træde igennem en form for port. Dette træk kender man fra Lewis Carrolls ”Alice i Eventyrland” (1965), hvor pigen Alice følger efter en talende kanin og falder ned i et hul, som fører hende til en mystisk verden, hvor alt kan ske. Jensen har samtidig det til fælles med Carroll, at dyrene i fortællingen har menneskelige egenskaber, og at de tillægges en væsentlig rolle for hovedpersonens rejse. I bogen ”Hjerterejsen” hedder en af Jensens figurer sågar Alice, som hovedpersonen i ”Alice i Eventyrland”. Alice er en dreng med vinger, som hovedpersonen møder på sin vej. Alice peger ud af mod bogens forfatter, i det han gør drengen (fortællingens hovedperson) opmærksom på, at fortællingen ikke bare fortæller sig selv, men at nogen har skrevet den. Alice påstår, at det er ham. Som læser bliver man klar over, at Alice ikke bare er forfatteren af historien, han er også drengen selv.

Sproget i Jensens fortællinger er kogt ned til et minimum, og teksterne giver ikke læseren svar på, hvordan alle problemer skal løses. I sidste ende må noget også være op til læseren selv. Ofte er det det, der ikke siges, der er det vigtigste. En beslægtet forfatter er børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaard. Ligesom Jensen bruger Lund Kirkegaard heller ikke plads på at forklare læseren det, denne selv kan udlede fra det, der i forvejen står i teksten. Denne skrivestil vidner om, at forfatteren har en stor tiltro til barnet som læser.

Endvidere skriver Louis Jensen i et H.C. Andersen-inspireret sprog, hvor han gør brug af usædvanlige koblinger af tillægsord og navneord som eksempelvis i ”Hundrede meget firkantede historier”, hvor der blandt andet optræder et firbenet løg, en højforlovet and og en flok vandrende tændstikker. Derudover har flere af Jensens fortællinger et tematisk slægtskab med H.C Andersens eventyr om snedronningen. En fortælling, hvor kærligheden også er det eneste, der kan besejre ondskaben.