Rejser ind i fremtiden og fjernsynet

Citat
Allerede med den første del af sit forfatterskab nærmer Rodda sig fantasy-genren ved at skrive om en eventyrlig parallelverden. Et univers der står som en analogi og fortæller noget om vores samfund.

I “The Best-Kept Secret” fra 1988 bevæger Emily Rodda sig videre ind i den fantastiske litteratur med en magisk karrusel, der kommer til en lille by. En tur betyder en rejse ind i fremtiden, og man følger Joanna, som meget mod sin vilje skal til at være storesøster. Karruselturen fører til accept af en lille ny i familien, idet Joanna skal redde en dreng, der kunne være hendes bror.

Tematisk er der ligheder til filmen “Labyrinten til Troldkongens slot” fra 1986, hvor Sara ønsker sin lillebror langt væk og kommer til at påkalde Troldkongen fra et fjernt eventyrland. Han bortfører babyen, og Sara skal finde broren før midnat, hvis hun ikke vil miste ham.

Emily Roddas første mandlige hovedperson er Patrick i “Finders Keeper” fra 1990 og “The Timekeeper” fra 1992. Patrick deltager i et interaktivt quiz-show på sit fjernsyn, og pludselig trænger han igennem barrieren og ender på den anden side, hvor alle de ting, der er blevet væk fra folk i årenes løb, befinder sig. Der er en blanding af fantastiske og realistiske elementer, og bogen er spækket med action.

Forfatteren har også trukket på den moderne teknologiske verden med bøger som “Power and Glory” (1994). Her sidder en ung fyr og spiller computerspil med hekse, gobliner og andre mærkelige væsener. Der er en lighed med drengens familie, og spillet er mere virkeligt, end han umiddelbart tror.

Allerede med den første del af sit forfatterskab nærmer Rodda sig fantasy-genren ved at skrive om en eventyrlig parallelverden. Et univers der står som en analogi og fortæller noget om vores samfund. Hun har skrevet lignende bøger, som er populære i hjemlandet, men det var først med serierne om Rowan og Deltora, at Emily Rodda slog igennem internationalt.