Baggrund

Citat
“Der var noget ved fiskehandlerens kone, som fik mig på den tanke, at hun var ved at blive til en fisk.”

“Fiskehandlerens kone” i “Grumme historier”, s. 32.

Den dansk-amerikanske forfatter Mathilde Walter Clark har en visionær og viljestærk tilgang til tilværelsen: Da hun var lille, drømte hun om at blive astronaut. Senere, i gymnasiet, ville hun være professionel tegneserietegner og åbnede tegnestuen “Comicaze” sammen med et par venner, i en nedlagt frisørsalon på Østerbro i København.

Efter at have afsluttet filosofistudierne på Roskilde Universitet og New York University arbejdede Mathilde Walter Clark en tid som tekstforfatter, men syntes at det var en desillusionerende branche, der drænede den kreative energi. I romandebuten “Thorsten Madsens Ego” fra 2004 kom hendes kritik af reklameindustrien og livet på bureauet til udtryk på en særdeles satirisk måde.
“Tingenes uorden” fra 2005 er en novellesamling med stramme, humoristiske og absurde fortællinger, der kredser om sproget og materien.
Der gik fem år, før den næste udgivelse fra hendes hånd er at finde på boghandlens hylder. Til gengæld er forførerromanen “Priapus” et stort og mangfoldigt epos på 460 sider.
Med “Grumme historier” (2011) dannes der tilsyneladende et mønster i forfatterskabet: Efter en roman følger en samling kortere historier. Denne gang fokuserer fortællingerne på de brikker, der danner et subjekt, og på dets fragmentering, forandring og opløsning.

Mellem udgivelserne er Mathilde Walter Clark aktiv med sideløbende projekter: For eksempel iværksatte hun i 2005 den kunstpolitiske kampagne “Mæcen søges”, hvor hun på humoristisk vis gjorde opmærksom på unge forfatteres økonomiske vilkår.
I 2009 stod hun for idéen og manuskriptet til den filosofiske udsendelsesrække ”I syv sind” på DR2, som hun også medvirkede i. Hun har desuden været redaktør for det litterære tidsskrift ”Den blå port” og fast klummeskribent i Alt for damerne, MetroXpress og i Dagbladet Information.

Mathilde Walter Clark er vokset op i og omkring København, men har også boet i Buenos Aires og New York. Hun rejser ofte på forfatterophold i udlandet, når hun skal samle inspiration til nye værker eller finde koncentrationen til at skrive dem.

I 2018 udgav Clark romanen ”Lone Star”, der bygger på hendes egen familiehistorie, og denne er også baggrund for flere af teksterne i essaysamlingen ”Huset uden ende” fra 2020.