forældre-barn forholdet

Sidsel Ana Welden Gajardo

Med sin debutroman ”I det hvileløse” fra 2021 slår Sidsel Ana Welden Gajardo en personlig tone an i sit forfatterskab. Et andet spor, debuten sætter i gang, er opgøret med stigmatisering, især når det gælder psykisk sygdom, men også i relation til etniske minoriteter og andre udsatte.

Mohamed Mbougar Sarr

Mohamed Mbougar Sarr er en senegalesisk forfatter, der skriver på fransk. Han er født i 1990 i Dakar, Senegal, og har studeret litteratur og filosofi i Frankrig.

Gry Stokkendahl Dalgas

Gry Stokkendahl Dalgas’ prisvindende debutværk ”Det er herfra jeg vil begynde, disse ord kan finde vej” er en bog, der bryder med konventionerne med dens blanding af digte, optegnelser og breve.

Gro Dahle

En bror bliver til en blæksprutte, der misbruger sin søster seksuelt. En stofafhængig mor bliver til en fisk, som barnet skal beskytte og drage omsorg for. Og indeni en far bor en vred mand, der slår med sine næver til de bløder.

Ingvild H. Rishøi

Den norske novelleforfatter Ingvild H. Rishøi er som den første nogensinde blevet nomineret i to kategorier i den prestigetunge norske litteraturpris Brageprisen. Hun vandt prisen for ”Vinternoveller”, der med sympatisk præcision portrætterer nogle af samfundets skævere eksistenser.

Eva Tind

Eva Tind undersøger i sine skønlitterære værker identitetsdannelse og tilfældighedsprincipper i et forsøg på at nedbryde tabuer om race, køn og oprindelse.

Olga Ravn

Olga Ravn skriver uprætentiøst om at have fået tildelt en krop, som man skal (lære at) leve i. I poesi og prosa går hun i kødet på kærligheden, sproget, naturen og komplicerede relationer og undersøger såvel roser og brystkirtler som spøgelseshistorier og skilsmissebørn.

Kirsten Thorup

Samtidsskildringer bygget op omkring en kvindelig hovedperson. Det er en af de ting, der går igen i mange af Kirsten Thorups bøger, hvor forandring, opbrud og forvandling også er vigtige tematikker.