krig

Monika Helfer

Den østrigske forfatter Monika Helfer bruger i sine romaner sin slægts historie, når hun undersøger, hvordan vi sammenstykker vores erindring, og hvad der former et menneske. I ”Pakket.

Shadi Angelina Bazeghi

Shadi Angelina Bazeghi er digter og oversætter, og i begge aspekter af sit forfatterskab er hun med til at udvide rammerne for dansk litteratur. Hun er født i Iran i 1974, og hendes familie forlod Iran i 1986, mens krigen mellem Iran og Irak stod på.

Jesper Bugge Kold

Hvordan reagerer mennesket, når det befinder sig i en undtagelsestilstand? Det er en af de ting, Jesper Bugge Kold undersøger i sine bøger.

T. S. Eliot

Den amerikansk-britiske digter og dramatiker Thomas Stearns Eliot (1888-1965) var en frontfigur inden for den moderne digtning. Hans alsidige forfatterskab rummer både digte, dramatik og litteraturkritik. Med sin debut ”J.

Agota Kristof

Den ungarske forfatter Agota Kristof (1935-2011) kom til den fransktalende del af Schweiz som flygtning i 1956. Kristof beskriver følelsen af at være analfabet i den nye sprogvirkelighed i sit selvbiografiske værk ”Analfabeten” fra 2004.

Natalia Ginzburg

Familiedynamikker og livets gang under fascismen og 2. Verdenskrig er de centrale tematikker for italienske Natalia Ginzburgs forfatterskab. I et behersket og upyntet sprog skildrer Ginzburg realistiske hverdagssituationer i usikre tider, præget af krig og diktatorisk undertrykkelse.

Martin Glaz Serup

Martin Glaz Serup har et mangfoldigt og alsidigt forfatterskab. Hans bøger for børn er humoristiske og fortalt i et muntert og legende sprog.

Alice Zeniter

Kun 16 år gammel debuterede franske Alice Zeniter med sin første roman, og siden da har hun skrevet yderligere fire, som alle har vundet priser og ros fra kritikere og læsere.

Auður Ava Ólafsdóttir

Auður Ava Ólafsdóttir skriver om mennesker, der befinder sig i sorg og mennesker, der kæmper for at finde en mening med tilværelsen. I 2018 blev hendes roman ”Ar” tildelt Nordisk Råds Litteraturpris.